Mini-éclairs à la framboise

Mini-éclairs à la framboise

3.8 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
48 pièces

Składniki

La garniture à la framboise
  • 250 g de framboises fraîches
    250 g de framboises surgelées, décongelées au préalable
  • 400 g de lait
  • 100 - 150 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 œuf moyen (53-63 g)
  • 2 jaunes d'œufs
  • 50 g de fécule de maïs
La pâte à chou
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 15 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs moyens (53-63 g)
Le glaçage et le montage
  • 200 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 22 mg
Białko 1 g
Kalorie 289 kJ / 69 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...