Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture à la framboise
-
250
g de framboises fraîches
lub 250 g de framboises surgelées, décongelées au préalable - 400 g de lait
- 100 - 150 g de sucre en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 œuf moyen (53-63 g)
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de fécule de maïs
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 15 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
Le glaçage et le montage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barquettes à la fraise
35min
Macarons au citron
12 godz.
Petites chouquettes
40 min
Macarons à la griotte
48 godz.
Macarons lapins de Pâques
48 godz.
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Chouquettes
1h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 Std. 10 Min
Mille-feuille express framboise-citron
30 min
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Cupcakes à la framboise
1h
Macarons à la vanille
3h