Paris-brest

Paris-brest

3.9 200 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 parts

Składniki

Le craquelin
  • de beurre
    40 g
  • de cassonade
    50 g
  • de farine
    50 g
Le pralin
  • de sucre en poudre
    80 g
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de noisettes émondées
    100 g
  • gousse de vanille fendue en deux et grattée
    ½
La pâte à choux
  • d'eau
    100 g
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    1 c. à café rase
  • de farine
    60 g
  • œufs
    2
La crème pâtissière au pralin
  • de lait entier
    250 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • gousse de vanille fendue en deux et grattée
    ½
  • de beurre coupé en morceaux
    150 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 795 kcal / 3306 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...