Paris-brest

Paris-brest

3.9 209 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 parts

Składniki

Le craquelin
  • 40 g de beurre
  • 50 g de cassonade
  • 50 g de farine
Le pralin
  • 80 g de sucre en poudre
  • 100 g d'amandes émondées
  • 100 g de noisettes émondées
  • ½ gousse de vanille fendue en deux et grattée
La pâte à choux
  • 100 g d'eau
  • 30 g de beurre demi-sel
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café rase de sucre en poudre
  • 60 g de farine
  • 2 œufs
La crème pâtissière au pralin
  • 250 g de lait entier
  • 50 g de sucre en poudre
  • 20 g de fécule de maïs
  • 2 jaunes d'œufs
  • ½ gousse de vanille fendue en deux et grattée
  • 150 g de beurre coupé en morceaux
  • sucre glace pour la finition

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 3306 kJ / 795 kcal
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...