Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g d'eau
- 250 g de beurre, coupé en dés et préalablement congelé, et 20 g pour le décor
- 1 c. à café rase de sel
- 750 g de lait
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- 260 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de sucre glace
- 1 blanc d'œuf
- 20 g de chocolat noir pâtissier, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668 kJ / 880 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
12h 45min
Paris-brest
3u. 10min
Crème pâtissière
15 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Pâte sucrée
1 Std. 50 Min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1 Std.
Pâte à chou
2 Std.
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Tarte tropézienne
3 Std.
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min