Tarte aux fraises

Tarte aux fraises

2.9 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 80 g de sucre en poudre
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 120 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 gousse de vanille les graines seulement
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 210 g de farine de blé
La crème pâtissière à la vanille
  • 500 g de lait
  • 5 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 40 g de farine de blé
  • 10 g de fécule de maïs
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de fraises coupées en deux dans la longueur

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 110.9 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1482.6 kJ / 354.1 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...