Biscuit roulé aux fraises

Biscuit roulé aux fraises

4.1 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La pâte
  • 4 œufs
  • 90 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de sucre vanillé maison
  • 1 c. à café de zeste de citron vert non traité
  • 120 g de farine de blé
La garniture
  • 125 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 100 g de lait
  • 20 g de farine de blé
  • 1 jaune d'œuf
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de rhum brun
  • 200 g de fraises fraîches un peu fermes, coupées en lamelles de 5 mm
  • 2 c. à soupe de sucre glace maison
  • coulis de fraises (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6 g
Kalorie 1198 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...