Biscuit roulé aux fraises

Biscuit roulé aux fraises

4.1 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La pâte
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    90 g
  • de sucre vanillé maison
    2 c. à café
  • de zeste de citron vert non traité
    1 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
La garniture
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    125 g
  • de lait
    100 g
  • de farine de blé
    20 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    25 g
  • de rhum brun
    1 c. à soupe
  • de fraises fraîches un peu fermes, coupées en lamelles de 5 mm
    200 g
  • de sucre glace maison
    2 c. à soupe
  • coulis de fraises (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 285 kcal / 1198 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...