Tarte aux asperges et chèvre frais

Tarte aux asperges et chèvre frais

4.7 204 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    200 g
  • de parmesan râpé
    20 g
  • de beurre coupé en morceaux
    130 g
  • œuf
    1
  • d'eau
    60 g
La garniture
  • d'eau
    500 g
  • asperges vertes ou mini-asperges
    18
  • de ciboulette fraîche finement ciselée
    2 c. à soupe
  • de fromage de chèvre frais de type Petit Billy®, coupé en morceaux
    150 g
  • œufs
    3
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de jambon cru coupées en lanières
    4 tranches fines

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 455 kcal / 1898 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...