![Polenta au beaufort et jambon ibérique Polenta au beaufort et jambon ibérique](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/923EBA72-6E89-4A57-9856-CFDA1ED1E7B1/Derivates/1A41AD43-BD44-40B7-8812-59998B90215A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de fromage à pâte pressée, type beaufort, en cubes
- 400 g de lait
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 80 g de polenta
- 4 tranches fines de jambon ibérique détaillées en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2053 kJ / 490 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Polenta au gorgonzola
25min
Veau bolognaise et polenta
35min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1ч. 10 мин.
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Polenta aux olives
45min
Polenta aux olives et tomates confites
45min