Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de fromage à pâte pressée, type beaufort, en cubes
- 400 g de lait
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 80 g de polenta
- 4 tranches fines de jambon ibérique détaillées en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2053 kJ / 490 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 min
Roulés de veau à la sauge, polenta crémeuse
45 Min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Polenta au gorgonzola
25 min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min