Curry de lotte au lait de coco et petits légumes

Curry de lotte au lait de coco et petits légumes

3.1 103 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 c. à café de pâte de curry
  • 30 g gingembres frais
  • 400 g de lait de coco
  • 600 g de lotte coupée en médaillons
  • 1200 g d'eau
  • 3 c. à café de graines de cumin
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 350 g d'aubergine détaillée en cubes
  • 350 g de courgettes détaillées en cubes
  • 15 g d'huile d'olive
  • 250 g de riz basmati
  • 2 - 3 brins de coriandre fraîche hachés pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 644.8 mg
Białko 40.3 g
Kalorie 2676.3 kJ / 638 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...