
Wersje kompatybilne
Petite crème de corail, noix de saint-jacques poêlées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 100 g de carotte coupée en tronçons
- 100 g de blanc de poireau coupé en tronçons
- 40 g de beurre doux
- 4 noix de saint-jacques, avec corail de belle taille
- 50 g de lentilles corail
- 50 g de vin blanc sec
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 300 g d'eau
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 6 brins de cerfeuil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 190 kcal / 795 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 10 g