Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 branche de romarin frais
- 1000 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en tronçons
- 2 œufs
- 15 g de beurre
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030.2 kJ / 248.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits flans de carotte à l'estragon
1h 50min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 min
Flans de courge au gorgonzola et aux noix
1h 5min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Flans de poireau
35 Min
Flan d'aubergine
1 Std.
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Petits flans de carotte
12h
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min
Flan de patate douce aux épices
55min