Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de radis noir, coupé en tronçons
- 40 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 150 g de fromage frais, type St Môret
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 306 kJ / 73 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Crème à tartiner fromage frais-radis
5 Min
Mousses de betterave en deux façons
15 Min
Rillette de sardine au citron
5 Min
Tartinable aux radis et curry breton
20 min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15 min
Tartinade de courgette
4h
Tartinade de fromage frais et de radis
5 Min
Pesto aux fanes de carotte
10 Min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1h 15 min
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12 godz. 45 min
Pickles de radis roses et noirs
1h 15 min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 Min