Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 25 g de beurre
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 250 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 650 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 465.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux asperges
35 min
Gaspacho, cabillaud et jambon cru
20 min
Crème de butternut au chorizo
30 min
Coquilles Saint-Jacques au lard et risotto de chou-fleur
1h
Risotto aux asperges et au safran
35 min
Risotto aux morilles
45 min
Soupe de potimarron au lard et tête-de-moine
50 min
Velouté de cèpe et châtaigne
35 min