![Risotto aux trompettes-de-la-mort Risotto aux trompettes-de-la-mort](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6C03F56-EE44-4388-BD5E-5EE5B084CC67/Derivates/f899a96e-9a5b-4444-a318-863109fbf996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 25 g de beurre
- 250 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 465.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto (Escale gourmande)
30 min
Risotto aux morilles
45min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Velouté de cèpe et châtaigne
35 min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Œufs cocotte aux cèpes
35 min
Tortilla aux pois gourmands
45min
Tiramisu aux cèpes, foie gras et huile de truffe
12h
Risotto de printemps
55min
Risotto parfumé aux herbes
30 min