Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g soku z czerwonych buraków, naturalnego, bez cukru
- 5 g suchych drożdży
- 1 łyżka miodu
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 120 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 czerwona cebula, pokrojona w 2 mm krążki
- 1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1108.5 kJ / 264.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 414.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Czarna focaccia
2h 40min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1h 50 min
Focaccia łąka
2h 45min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1h 50 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1h 40 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1h 50 min
Galette z borówkami
1h 25 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 Std. 10 Min