Urządzenia i Akcesoria
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g soku z czerwonych buraków naturalnego, bez cukru
-
5 g suchych drożdży
-
1 łyżka miodu
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 czerwona cebula pokrojona w 2 mm krążki
-
1 - 2 szczypty soli gruboziarnistej
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
414.4 mg
Białko
9 g
Kalorie
1108.5 kJ /
264.8 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Biff à la Lindström
25 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 godz. 30 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min