Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

3.8 51 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych
    50 g
    50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • mąki pszennej
    230 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    120 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Dodatki
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
    350 g
  • serka śmietankowego podzielonego na kawałki
    100 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    250 g
  • miodu, płynnego
    3 - 4 łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • rukola (ok. 40 g), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449.8 kcal / 1883.3 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 715.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...