Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
TM5 TM6

Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

3.8 (24 oceny)

Składniki

Ciasto

  • 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką, uprzednio uprażonych i ostudzonych
    lub 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 230 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ¼ łyżeczki soli

Dodatki

  • 350 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g serka śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 250 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • rukola (ok. 40 g), do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1883.3 kJ / 449.8 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
36.8 g
Tłuszcz
27.2 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
3.5 g
Sód
715.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie