Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z halloumi i rozmarynem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
400 g mąki pszennej400 g mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
60 g oleju rzepakowego
-
150 g mleka
-
30 g miodu, płynnego
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
225 - 250 g sera halloumi pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 żółtko roztrzepane
-
żurawina, do mięs ze słoiczka, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
262.1 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1317.5 kJ /
314.9 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
40.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min