Wieniec z halloumi i rozmarynem
TM6 TM5

Wieniec z halloumi i rozmarynem

4.3 (156 ocen)

Składniki

  • 400 g mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
    lub 400 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 150 g mleka
  • 30 g miodu, płynnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 225 - 250 g sera halloumi, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 żółtko, roztrzepane
  • żurawina, do mięs, ze słoiczka, do podania

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1317.5 kJ / 314.9 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
40.9 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
4.9 g
Sód
262.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 79 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy