
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
lub 400 g mąki pszennej - 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
- 60 g oleju rzepakowego
- 150 g mleka
- 30 g miodu, płynnego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 225 - 250 g sera halloumi pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 żółtko roztrzepane
- żurawina, do mięs ze słoiczka, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 314.9 kcal / 1317.5 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 262.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 godz. 50 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min