Wieniec z halloumi i rozmarynem

Wieniec z halloumi i rozmarynem

4.2 213 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 400 g mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
    400 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 150 g mleka
  • 30 g miodu, płynnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 225 - 250 g sera halloumi pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 żółtko roztrzepane
  • żurawina, do mięs ze słoiczka, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 262.1 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1317.5 kJ / 314.9 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...