Wieniec z halloumi i rozmarynem

Wieniec z halloumi i rozmarynem

4.2 208 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
    400 g
    400 g mąki pszennej
  • suchych drożdży (7-8 g)
    1 opakowanie
  • oleju rzepakowego
    60 g
  • mleka
    150 g
  • miodu, płynnego
    30 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • sera halloumi pokrojonego na kawałki
    225 - 250 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 gałązki
  • żółtko roztrzepane
    1
  • żurawina, do mięs ze słoiczka, do podania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 314.9 kcal / 1317.5 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 262.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...