Urządzenia i Akcesoria
Sos teriyaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g sake japońskiego (patrz wskazówka)
-
100 g sosu sojowego
-
100 g mirinu (patrz wskazówka)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1597.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
829 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreański sos BBQ
25 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Pad thai
45 min
Kurczak generała Tso
40 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min