
Urządzenia i Akcesoria
Sos teriyaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
sake japońskiego (patrz wskazówka)100 g
-
sosu sojowego100 g
-
mirinu (patrz wskazówka)100 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
198 kcal /
829 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1597.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos Hoisin
5 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Koreański sos BBQ
25 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min