Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sake, japońskiego (patrz wskazówka)
- 100 g sosu sojowego
- 100 g mirinu (patrz wskazówka)
- 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2901.5 kJ / 693 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5590 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2h 10 min
Japońska zupa ramen
1h 50 min
Kurczak generała Tso
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1h 20 min
Koreański sos BBQ
25 min
Marynata teriyaki
15 Min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5 min