Urządzenia i Akcesoria
Sos teriyaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g sake japońskiego (patrz wskazówka)
-
100 g sosu sojowego
-
100 g mirinu (patrz wskazówka)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1597.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
829 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Marynata teriyaki
15 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak generała Tso
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Pad thai
45 min