
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
500 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, olej zachować
-
55 g oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
610 g wody
-
200 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
350 g mąki pszennej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
10 - 15 czarnych oliwek, bez pestek
-
sól morska do posypania
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, zalewę zachować
-
20 g słonecznika łuskanego (patrz wskazówka)
-
40 g sera mascarpone
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
10 liści bazylii, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578.4 kcal /
2420.1 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
97.1 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
1058.1 mg