
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki500 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, olej zachować60 g
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów55 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
wody610 g
-
pomidorów dojrzałych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych (patrz wskazówka)20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
czarnych oliwek, bez pestek10 - 15
-
sól morska do posypania
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, zalewę zachować30 g
-
słonecznika łuskanego (patrz wskazówka)20 g
-
sera mascarpone40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
liści bazylii, świeżych10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578.4 kcal /
2420.1 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
97.1 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
1058.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min