Warzywa gotowane na parze

Warzywa gotowane na parze

4.9 402 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
800 g

Składniki

  • wody
    500 g
  • soli
    ¼ - 1 łyżeczka
  • warzyw, mieszanych szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
    200 - 800 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 49 kcal / 205 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 0.3 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 398.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...