![Warzywa gotowane na parze Warzywa gotowane na parze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/414da1b3-ad5c-4b90-926d-d490a2570bb0/Derivates/b1d80060-0e16-4745-9d73-e9310db0f863.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 - 800 g warzyw, mieszanych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- ¼ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1000 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 Min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min