
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 - 800 g warzyw, mieszanych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- ¼ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1000 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min