Urządzenia i Akcesoria
Warzywa gotowane na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
800 g
Składniki
-
500 g wody
-
¼ - 1 łyżeczka soli
-
200 - 800 g warzyw, mieszanych szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek), pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
398.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
205 kJ /
49 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min