
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
Ciasto ziemniaczane
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus 2-4 łyżki (opcjonalnie)100 g
-
jajko1
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
liści czosnku niedźwiedziego, świeżych (ok. 60 g), pokrojonych na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)1 pęczek
-
jajka4
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
soli (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
156.5 kcal /
655.2 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
16.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
263.4 mg