Baked half shell scallops with white miso, pickled ginger & chive butter (Paul Foreman)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
24 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • fresh chives
    1 tsp
  • lemon zested and juiced
    1
  • unsalted butter cut into pieces
    250 g
  • white (shiro) miso paste
    20 g
  • Japanese pickled ginger thinly sliced
    10 g
  • light soy sauce
    5 g
  • vegetable oil
    5 g
  • warm water
    10 g
  • fresh scallops half shell, cleaned and pat dried with paper towel
    24
  • rock salt to serve on
    500 g
  • wakame salad (see Tip)
    50 g
  • baby pickled capers
    10 g
  • fresh coriander leaves only
    ½ bunch
  • lime wedges, to serve
  • lemon wedges, to serve
  • fresh crusty bread to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 166.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 423.5 kJ / 101.2 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...