Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 120 g brown onions, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 45 g unsalted butter
- 1000 g green lip mussels or black mussels
- 180 g dry white wine
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 140 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1980 kJ / 473.2 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 779 mg
Alternatywne przepisy
Dani Valent's Basque cheesecake
2u. 10min
Tarte tatin
2sa
Lemon and Parmesan Chicken with Zoodles
30 Min
Cultured Butter
12h 15 min
Lemon caper butter
10min
Chilli mussels with risoni
35min
Maple and Spice Glazed Ham
2hod. 20min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15min
Balinese Sous-Vide Duck Breast
Brak ocen
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40 λεπτ.
Classic madeleines
24h 30min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2hod. 20min