Green mussels in wine and garlic sauce

Green mussels in wine and garlic sauce

4.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    10 - 15 sprigs
  • brown onions cut into halves
    120 g
  • garlic cloves
    6
  • unsalted butter
    45 g
  • green lip mussels or black mussels
    1000 g
  • dry white wine
    180 g
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch
  • pouring (whipping) cream
    140 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 779 mg
Białko 31.4 g
Kalorie 1980 kJ / 473.2 kcal
Tłuszcz 27.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...