Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflés
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 g panko breadcrumbs
- 15 g hazelnuts, without skin, toasted
- 60 g unsalted butter
- 90 g plain flour
- 340 g milk
- 4 eggs, room temperature and separated
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g wholegrain mustard
- 20 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g goats cheese
- 1 pinch grated nutmeg
- salt, to taste
- freshly ground pepper, to taste
Asparagus sauce
- 30 g unsalted butter
- 1 eschalot, cut into pieces
- 80 g leek, cut into pieces
- 250 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 bunches asparagus stalks only, trimmed and cut into pieces
- iced water, for cooling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh baby spinach (see Tips)
- hazelnuts, without skin, toasted and roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110.4 kJ / 502.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 560.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10 min
Nam Jim
10 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Béarnaise sauce
20 Min
Potato and porcini mushroom soup
30 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min
Peaches in white wine syrup
4 Std.
Kaffir lime granita
40 min
Oysters Mignonette
5 min
Scallops with pea purée
25 λεπτ.
Salsa verde
5 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min