Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle
-
130
g di miele di acacia
lub 130 g di miele millefiori - 60 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 3 chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 50 g di Kirsch (liquore alle ciliegie)
- 165 g di farina tipo 00
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 50 g di frutta mista candita a pezzi piccoli
Glassa
- 150 g di zucchero a velo
- 35 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti della nonna
30min
Biscotti di riso
45min
Biscotti alle nocciole
40min
Biscottini alle mandorle
35min
Biscotti allo zenzero
45min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Biscotti ai semi
30min
Biscotti di mais
40min
Fugazza stroscia di Pietrabuna
50min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 Std. 20 Min
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 godz. 50 min