Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 170 g di yogurt naturale bianco non dolcificato
- 90 g di acqua
- 20 g di miele
- 10 g di lievito di birra fresco
- 300 g di semola di grano duro
- 200 g di farina tipo 0
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Pane barese
6 Std. 15 Min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pane alle olive
2u. 20min
Filone saporito
5h 20 min.
Nodini mediterranei
3 Std. 50 Min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Corona bordolese
5h 20 min.
Panini alle erbe
3 godz. 5 min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Pane pugliese
29h 20min
Pagnotta casereccia
5h 10min