Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto
- 30 g di zucchero
- 25 g di mandorle pelate
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di burro freddo a pezzi
- 1 tuorlo di uovo medio
- farina tipo 00 q.b.
Cremoso al caffè
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di latte intero
- 7 tuorli
- 75 g di zucchero
- 100 g di caffè espresso o fatto con la moka
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1óra 45p
Glassa di zucchero
10 min
Bignè cake
4 godz.
Cioccolatini ripieni al cocco
2óra 30p
Torta alla pasta di mandorle
1óra
Torta cappuccino
2óra
Dolce al latte
5óra
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30 min
Yogurt mousse cake all'arancia
17h 20 min
Bavarese al mandarino
4h 45min
Tegole al cacao con mandorle
12u. 30min
Budino al caramello
3h 20min