Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto
- 30 g di zucchero
- 25 g di mandorle pelate
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di burro freddo a pezzi
- 1 tuorlo di uovo medio
- farina tipo 00 q.b.
Cremoso al caffè
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di latte intero
- 7 tuorli
- 75 g di zucchero
- 100 g di caffè espresso o fatto con la moka
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30min
Semifreddo veloce al caffè
1h
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Panna montata
10min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30 min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Bignè lumachine
Brak ocen
Danish layer cake
4h
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5h 30min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 godz. 30 min
Torta Diplomatica
3h
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1h 30min