Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 15 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina integrale
-
300
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 300 g di farina tipo 0 + q.b. - 50 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 godz.
Mantovanine
2h 45min
Spighette al kamut
3h 55min
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Nodini mediterranei
3h 50min
Corona bordolese
5 godz. 20 min
Crackers integrali al rosmarino
2 godz. 40 min
Panini integrali alle erbe
4 godz. 45 min
Filone di sola semola
2h 50min
Pagnotta casereccia
5h 10min
Ciabattine veloci
3h 10min