Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina di grano + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema pasticcera
- 250 g di latte
- 25 g di farina di grano
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 35 g di zucchero
- 5 g di zucchero vanigliato
- ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 800 g di albicocche sciroppate, a metà
- 1 tuorlo
- 20 g di granella di zucchero
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine all'albicocca
45 Min
Quadrotti al pistacchio e ai mirtilli rossi
2 Std. 10 Min
Ragnetti e serpentelli
1u. 40min
Aspic di pesche e mirtilli
7 godz.
Galette des rois al cioccolato
2 Std. 30 Min
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Quadrotti proteici alla menta e cioccolato
4h 10 min
Barrette biscottate alla frutta
2 Std. 5 Min
Cupcake al farro, mele e nocciole
50 Min
Muffin con prugne e pinoli
45 Min
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Mousse al caffè (senza lattosio)
3h 20min