Panna cotta alla crema al whisky

Panna cotta alla crema al whisky

3.9 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 320 g di panna (35% di grassi)
  • 50 g zucchero
  • 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 4 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati (vedere consigli)
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 120 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 80 g di crema al Whisky
  • 6 amaretti (opcjonalnie) piccoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...