Pain aux raisins

Pain aux raisins

4.4 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
40 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 50 g di fecola di patate
Pain aux raisins
  • 70 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 80 g di latte intero
  • 20 g di lievito di birra fresco
  • 15 g di miele
  • 4 uova
  • 500 g di farina manitoba
  • 170 g di burro a pezzi. + q.b.
  • 10 g di Rum
  • farina tipo 00 q.b.
  • 50 - 80 g di uvetta passa

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 138.2 kcal / 578.2 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...