Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di fecola di patate
Pain aux raisins
- 70 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 80 g di latte intero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 15 g di miele
- 4 uova
- 500 g di farina manitoba
- 170 g di burro a pezzi. + q.b.
- 10 g di Rum
- farina tipo 00, q.b.
- 50 - 80 g di uvetta passa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 578.2 kJ / 138.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Pan Brioche
8h
Zufoli
5h
Corona bordolese
5 godz. 20 min
Brioche morbide molisane
7 Std.
Pain au chocolat
5h
Brioches
4 godz. 50 min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5h 30min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20 min
Veneziane
2h 40 min
Madeleine
55 Min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1j 30 menit