Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de vin rouge, type Bourgogne
- 50 g de cognac
- 1 baie de genièvre
- 1 feuille de laurier
- 1 poulet, détaillé en morceaux (cuisses, pilons, ailes et blancs, environ 1200 g)
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g de lardons fumés
- 150 g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
- 100 g d'oignons grelot
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4026 kJ / 962 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Gibelotte de lapin
1h 35 min
Cassoulet
13 godz.
Lapin marengo
1 Std.
Pintade au chou
1 Std. 10 Min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Coq au vin
13 godz.
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Veau Marengo
55 min
Sauté de veau Marengo
55 min
Cassoulet au confit de canard
1 Std. 10 Min