Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade (à faire la veille)
- 450 - 500 g de coq, coupé en morceaux (2 hauts de cuisse)
- 120 g de lard fumé, détaillé en gros dés
- 100 g d'oignon, émincé en lamelles
- 1 clou de girofle
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil, céleri branche)
- 400 g de vin rouge
Le jour même
- 20 g d'huile de tournesol
- 15 g de calvados ou autre alcool
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 10 g de farine de blé
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891 kJ / 694 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gibelotte de lapin
1h 35 min.
Cassoulet
13 Std.
Lapin marengo
1h
Pintade au chou
1 godz. 10 min
Osso-buco
1 godz. 20 min
Coq au vin
9 godz. 40 min
Bœuf bourguignon
2h 30min
Lapin braisé au vin moelleux
55 min
Aillade de veau
1 godz. 30 min
Veau Marengo
55 min
Palette à la diable
1h
Rognons de veau au xérès
25 min