Coq au vin

Coq au vin

3.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
2 portions

Składniki

La marinade (à faire la veille)
  • 450 - 500 g de coq coupé en morceaux (2 hauts de cuisse)
  • 120 g de lard fumé, détaillé en gros dés
  • 100 g d'oignon émincé en lamelles
  • 1 clou de girofle
  • 1 bouquet garni (thym, laurier, persil, céleri branche)
  • 400 g de vin rouge
Le jour même
  • 20 g d'huile de tournesol
  • 15 g de calvados ou autre alcool
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 10 g de farine de blé
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en deux ou quatre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34.5 g
Kalorie 2891 kJ / 694 kcal
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...