Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade (à faire la veille)
- 450 - 500 g de coq, coupé en morceaux (2 hauts de cuisse)
- 120 g de lard fumé, détaillé en gros dés
- 100 g d'oignon, émincé en lamelles
- 1 clou de girofle
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil, céleri branche)
- 400 g de vin rouge
Le jour même
- 20 g d'huile de tournesol
- 15 g de calvados ou autre alcool
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 10 g de farine de blé
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891 kJ / 694 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
12 godz.
Paupiette de veau à l'estragon
55 min
Pot-au-feu
1h 40 min
Blanquette de veau
1h
Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute
1h 20min
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Paupiette de veau à l'orange
1j 15 menit
Navarin de veau au safran et légumes printaniers
1h
Gibelotte de lapin
1h 35min
Sauté de veau Marengo
55 min
Coq au vin
9 godz. 40 min
Paëlla valenciana
1h