Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 c. à café de farine de blé
- 500 g de palourdes (voir "Conseil(s)")
- 100 g de cidre doux ou brut
- 1 c. à soupe de persil plat frais, haché
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 705 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.69 g
- Węglowodany
- 4.16 g
- Tłuszcz
- 13.48 g
- Błonnik
- 0.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette
45 min
Salade de pommes de terre aux coques
40 min
Crabes farcis
1h 15min
Dorade en croûte de sel
35 min
Sauce sésame
10min
Carpaccio de saint-jacques
45 min
Moules à l'escabèche
24h
Salade de pâtes aux coques
45 min
Gambas
30 min
Lapin à la moutarde
1h
Maquereaux à la moutarde
30 min
Moules au curry
40 min