![Palourdes au cidre Palourdes au cidre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/480659E4-82A6-456C-856E-0432E5DFE489/Derivates/D0E4FBB3-EFC3-4D8E-9B72-08EBED1DE3FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 c. à café de farine de blé
- 500 g de palourdes (voir "Conseil(s)")
- 100 g de cidre doux ou brut
- 1 c. à soupe de persil plat frais, haché
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 705 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.69 g
- Węglowodany
- 4.16 g
- Tłuszcz
- 13.48 g
- Błonnik
- 0.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Encornets à la provençale
55 min
Moules à la bretonne
55 min
Pommes de terre farcies au lieu noir
1 godz.
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1ч. 45 мин.
Assiette de vanets
Pas d’évaluation
Sabayon au vouvray
15min
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Pas d’évaluation
Rillettes de poisson blanc
55 min
Ris d'agneau à la zamorana
50 мин.
Langoustines sauce au whisky
1 godz. 10 min
Salade de pâtes aux coques
45 min
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40 мин.