Chapon en blanquette

Chapon en blanquette

4.0 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon
  • 50 g de beurre
  • 550 g de blancs de poireau
  • 600 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 125 g de crème liquide 30-40% m.g. et 2 c. à soupe (25 g) pour les poireaux
  • 4 cuisses de chapon pas trop grosses
  • 120 g de riesling
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de fécule de maïs (MaÏzena) délayée dans 1 c. à soupe d'eau
  • 2 c. à soupe d'huile de friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 43 g
Kalorie 2690 kJ / 645 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...