Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon
- 50 g de beurre
- 550 g de blancs de poireau
- 600 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., et 2 c. à soupe (25 g) pour les poireaux
- 4 cuisses de chapon pas trop grosses
- 120 g de riesling
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs (MaÏzena) délayée dans 1 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2690 kJ / 645 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Pot-au-feu
1h 40min
Bœuf bourguignon
2h 30min
Blanquette de veau
1h
Paupiettes de veau et petits légumes
1h
Epaule de veau à la normande
1h
Gibelotte de lapin
1 godz. 35 min
Rognons de veau au xérès
25min
Lapin à la moutarde
1h
Paupiette de veau à l'orange
1 Std. 15 Min
Hachis parmentier
50min
Pintade au chou
1h 10min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min