
Wersje kompatybilne
Ballotines de poulet farcies, tagliatelle de légumes et velouté au riesling
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carottes
- 4 panais de taille moyenne (env. 100 g par panais)
La farce et les ballottines
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de fruits secs variés type noisettes, noix, raisins secs, abricots secs...
- 50 g de champignons de Paris frais coupés en morceaux
- 5 brins de persil frais
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de beurre
- 6 filets de poulet, sans peau
- 6 tranches fines de lard
La soupe et la sauce
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 100 g de poireau coupé en tronçons
- 100 g de pomme de terre coupée en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon
- 200 g de riesling
- 100 g de lait
- 100 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 571 kcal / 2382.3 kJ
- Białko
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Błonnik
- 6.2 g