![Sauce Montmorency (Nicolas Gautier) Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/265820.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de vinaigre de vin blanc
- 30 g de sucre en poudre
- 80 g de cerises entières et dénoyautées (type bigarreau), préalablement concassées
- 200 g de fond de veau maison ou réhydraté (1 c. à soupe de poudre + 200 g d'eau)
- 40 g de cerises entières et dénoyautées, type bigarreau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 212 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sabayon au citron
15min
Rillettes de canard
2h 30 min
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Sauce soubise
30min
Soupe à l'oignon
50 Min
Sabayon anisé
15min
Œuf en robe verte, topinambour et sabayon acidulé (Zone 8)
Brak ocen
Opéra de foie gras
24 Std.
OCTOBRE Gâteau de foie blond de Bresse et écrevisse - Eric Robert
2 Std.
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Lotte au beurre rouge
40 Min
Sauce gribiche
15min