Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pain d'épices, coupé en tranches
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 20 g d'eau
- 150 g de sucre roux
- 500 g de rhubarbe, épluchée et coupée en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1805 kJ / 429 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35min
Pain de Gênes
1h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
La sagamité
50min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1h 45min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Galette au citron
1h 35min
Galette tout chocolat
1h 35min
Tartelette fine aux pommes et mendiants
45min
Gâteau magique aux épices
3u. 15min
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Tarte sucrée au potiron
1h