Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a cubetti (3x3 cm)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di formaggio Montasio a tocchetti (1-2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 873.2 kJ / 208.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1h 20min
Frico con speck
50min
Torta salata ai 4 formaggi
1h
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Lasagne al radicchio
2h
Strüdel uva e salsiccia
2h
Tarte tatin ai pomodori
50min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Empanadas vegetariane
1h 30min
Rösti di patate
1h