Risotto fragole e pesto di rose

Risotto fragole e pesto di rose

4.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Pesto alle rose
  • 25 g di petali di rosa (1-2 rose circa) (vedere consigli)
  • 25 g di pecorino
  • 25 g di Parmigiano reggiano
  • 30 g di pinoli
    30 g di mandorle pelate
  • 50 - 60 g olio extravergine di oliva
Risotto alle fragole
  • 30 g di scalogno
  • 40 g di burro
  • 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 16-18 min.)
  • 60 g di vino bianco tipo prosecco
  • 700 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di fragole a pezzi + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.3 g
Kalorie 2569 kJ / 614 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 69.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...