Lasagne al radicchio
TM6

Lasagne al radicchio

4.7 (112 ocen)

Składniki

Pasta all'uovo

  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova (da 60 g circa)
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Ripieno

  • 300 g di provola affumicata a pezzi
  • 100 g di formaggio tipo caciotta a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 500 g di radicchio rosso di Verona, lavato e a listarelle
  • 2 pizzichi di sale

Besciamella

  • 1000 g di latte intero
  • 80 g di farina tipo 00
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 120 g di speck Alto Adige IGP a fette

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2390 kJ / 571 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
43.4 g
Tłuszcz
32.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy