Lasagne al radicchio

Lasagne al radicchio

4.7 118 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 uova (da 60 g circa)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 300 g di provola affumicata a pezzi
  • 100 g di formaggio tipo caciotta a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 500 g di radicchio rosso di Verona lavato e a listarelle
  • 2 pizzichi di sale
Besciamella
  • 1000 g di latte intero
  • 80 g di farina tipo 00
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 120 g di speck Alto Adige IGP a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1191.8 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2383.8 kJ / 569.7 kcal
Tłuszcz 34.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...