Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova (da 60 g circa)
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Ripieno
- 300 g di provola affumicata a pezzi
- 100 g di formaggio tipo caciotta a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di radicchio rosso di Verona, lavato e a listarelle
- 2 pizzichi di sale
Besciamella
- 1000 g di latte intero
- 80 g di farina tipo 00
- 80 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 120 g di speck Alto Adige IGP a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2390 kJ / 571 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min
Crespelle con radicchio e noci
2óra
Quiche radicchio e bietole
1óra 15p
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2h 10 min
Risotto radicchio e salsiccia
35 min
Crêpes radicchio e Taleggio
2óra
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Lasagne agli asparagi
1h 30 min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2óra
Risotto asparagi e zafferano
35 min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1óra 10p