Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi lavati
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi, taglio muscolo (3 cm)
- 450 g di vino rosso corposo, preferibilmente Chianti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di pepe nero in grani
- pane toscano a fette, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.2 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 400.6 mg
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Paté di fegatini
30 min
Pappa al pomodoro
35min
Schiacciata con l'uva
2小时
Schiacciata fiorentina
50 min
Crostini con crema di milza
1h
Castagnaccio
1h
Lampredotto
1h 20min
Pan co' Santi
7h
Crostini con fegatini di pollo
40min
Seppie in zimino
40min
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min