Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori a grappolo
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di pangrattato
- 3 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.1 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 660.4 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30 min
Finocchi alla valdostana
40 min
Svizzere classiche
35 min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Roastbeef in salsa verde
40 min
Cipolle al gratin
1h
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Zuppa imperiale
1h
Uova ripiene
40 min
Sformato di finocchi
1h
Insalata di fagioli e cipolla di Tropea
45 min
Passatelli
45 min