L'escargot chou

L'escargot chou

5.0 28 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
45 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux mou, coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 2 c. à café de sucre en poudre (10 g)
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs (53-63 g chacun)
La crème pâtissière
  • 75 g de chocolat noir
  • 75 g de chocolat pâtissier au caramel
  • 400 g de lait demi-écrémé
  • 30 g de farine de blé
  • 1 œuf entier
  • 2 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
Le montage
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'eau
  • 200 g de pâte d'amande verte
    200 g de bonbons, variés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2 g
Kalorie 364 kJ / 86 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...