Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lasagne
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 3 uova
- ½ cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Pesto
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm circa)
- 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate delicatamente
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 50 g di burro
- 50 g di farina
- 700 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 pizzichi di noce moscata
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 300 g di patate pelate, a rondelle (0.5-1 cm)
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3284 kJ / 785 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 351.4 g
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2h
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Pizzoccheri
50min
Lasagne valtellinesi
2h
Verdure ripiene
1h 20min
Lasagne al forno
2h 30min
Lasagne primaverili (senza glutine)
3h 15 min
Lasagne fredde
1h 10min
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2h
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Torta di asparagi
1h 10min
Torta di spinaci greca
1h 20min