Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mollica di pane
- 30 - 50 g di latte per ammollare il pane
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 300 g di petti di tacchino a pezzi
- 150 g di lenticchie lessate (se in scatola si intende il peso sgocciolato)
- 2 uova
- 50 g di pancetta di maiale a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 80 g di farina
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tonno e curcuma
1h
Polpettine di ceci
1h 5min
Polpette di tacchino e spinaci
40 min
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25min
Polpette di fagioli e rosmarino
20 min
Polpette classiche
1h
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Svizzere di merluzzo
35min
Burger di tacchino, melanzane e ricotta
20 min
Polpette di tonno e ricotta
20 min
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Polpettine di pollo alla frutta secca
35min