Risotto cacio e pere

Risotto cacio e pere

4.4 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 130 g di pecorino Romano a pezzi
  • 30 g di cipolla dorata a pezzi
  • 50 g di burro
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 750 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pere Williams pelate, a cubetti (2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.1 g
Kalorie 2230 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 71.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...