Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di pecorino Romano a pezzi
- 30 g di cipolla dorata a pezzi
- 50 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pere Williams pelate, a cubetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 min
Risotto allo Champagne
25 Min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto pere e Taleggio
40 min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto al Barolo
30min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min