Torta salata al tonno e ciliegini

Torta salata al tonno e ciliegini

4.4 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 3 uova
  • 50 g di latte
  • 40 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 300 g di tonno in scatola al naturale ben sgocciolato
  • 2 cucchiaini di capperi sott'aceto sgocciolati
  • 6 di filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
  • 2 pizzichi di origano secco
  • 12 di pomodori ciliegino a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.7 g
Kalorie 1406 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...