Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di sedano, coste e foglie a pezzi
- 2 cucchiaino di sale
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1500 g di acqua
- 500 g di pasta tipo mezze penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1778 kJ / 426 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Penne in crema di gambi
35min
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45min
Carbonara vegetariana
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Tisana dissetante alle erbe
25min
Spaghettini ai peperoni
50min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Pasta sfiziosa
30min