
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de jambon blanc sans couenne et dégraissé, coupé en morceaux
- 80 g de fromage frais type St-Moret®
- 3 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
- 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- 1000 g d'eau
- 6 œufs de caille
- 1 c. à café de vinaigre de framboise
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- g de pousses d'épinards frais ciselées, et 6 petites pousses pour la finition
-
1
c. à café de baies roses concassées, pour la finition
lub 1 pincée de paprika doux pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 236 kcal / 981 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g