Rognons de veau au xérès

Rognons de veau au xérès

3.8 21 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • d'ail
    1 gousse
  • de beurre
    60 g
  • de rognons de veau dénervés et coupés en tranches (voir "Conseil(s)")
    600 g
  • d'oignon blanc
    50 g
  • de farine de blé
    10 g
  • d'eau
    20 g
    20 g de bouillon
  • de champignons de Paris frais brossés et émincés
    250 g
  • feuille de laurier fraîche
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de xérès sec
    10 g
    10 g de vin de madère
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    2 c. à soupe
  • de persil frais plat, équeutés et ciselés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 333 kcal / 1384 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...