Urządzenia i Akcesoria
Sauce au vin doux
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1155 g
Składniki
-
750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
-
250 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
1 c. à café de fécule de maïs
-
le jus d'une orange
-
1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
0.6 g
Kalorie
507 kJ /
122.2 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauces
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce soubise
30 min
Sauce gribiche
15 min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 godz. 15 min
Mayonnaise
5 min
Rillettes de porc et de canard
7 godz.
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Sauce moutarde à l'aneth
25 min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2 godz.
Sauce bordelaise
45 min
Sauce chasseur
35 min
Sauce périgourdine
35 min