![Sauce au vin doux Sauce au vin doux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E60A285-00B5-4DC4-BB4F-6821464C74A8/Derivates/BCC1D67B-D4C2-4931-AB57-758EF95CEF0D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- le jus d'une orange
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 507 kJ / 122.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets aux pommes
1h 20min
Sauce soubise
30min
Beurre d'escargot
10 min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Turbot sauce champagne
30min
Sauce périgourdine
35min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Les beurres aromatisés
24h
Sauce bordelaise
45min
Sauce chasseur
35min
Sauce gribiche
15 min