Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- le jus d'une orange
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 507 kJ / 122.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne au foie gras
48h
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40 Min
Sauce cocktail
10 min
Sauce soubise
30 Min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 Min
Sauce bordelaise
45 Min
Sauce périgourdine
35 Min
Rillettes de porc et de canard
7 godz.
Sauce chasseur
35 Min
Ravioles sauce au foie gras
40 Min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce gribiche
15min